Til hovedinnhold

Bankkonto

Ungdomsbedriften bør ha en bankkonto. Dette gir god kontroll og oversikt over penger inn og penger ut av bedriften deres


Ungdomsbedriften må være ferdig registrert og ha fått organisasjonsnummer fra Brønnøysundregistrene før dere oppsøker banken.

Sjekk med banken hvilken dokumentasjon de krever for at dere kan opprette en bankkonto. Kontoavtalen i banken signeres av de elevene som har signaturrett (dvs. de elevene som står oppført i ungdomsbedriftens vedtekter under §4c).

Hvilken bank?

Sjekk ditt fylke for å se hvilken bank Ungt Entreprenørskap samarbeider med:

Agder
Innlandet
Møre & Romsdal
Nordland
Oslo
Rogaland
Troms og Finnmark
Trøndelag
Vestfold & Telemark
Vestland / region Hordaland
Vestland / region Sogn & Fjordane
Viken

Det er mulig å åpne bankkonto også i andre banker enn den banken Ungt Entreprenørskap i hvert fylke samarbeider med. Vær oppmerksom på at banken selv kan velge hvordan de håndterer en ungdomsbedrift.

Finans Norge har utarbeidet et info-brev til bankene om opprettelse av bankkonto for ungdomsbedrifter. Dette ligger under "Maler og eksempler", ta det med til banken ved behov.

Betalingsløsninger

Hvilken betalingsløsning bør dere velge? Velg det alternativet som er best for dere!

Mange ungdomsbedrifter velger Vipps som betalingsløsning. Det finnes selvsagt også andre betalingsløsninger som dere kan sjekke ut. Kontant betaling er også et alternativ.