Til hovedinnhold

Domene


Dersom dere vil lage en nettside for ungdomsbedriften, så må dere ha et domenenavn. Et domenenavn kan brukes til å lage nettside og til å lage en profesjonell e-post adresse.

De aller fleste bedrifter i Norge velger et norsk domenenavn, altså et som slutter på .no Folk har tillit til norske domenenavn, de er stabile, de signaliserer tilhørighet til Norge og norsk lov gjelder.

Hvert domenenavn er unikt. Når dere har funnet et domenenavn som er ledig, bør dere registrere domenenavnet raskt slik at ingen andre tar det.

En ungdomsbedrift har to muligheter for å registrere sitt domenenavn:

  • Én av elevene i ungdomsbedriften som er over 18 år kan registrere UB-ens domenenavn direkte under .no (eventuelt kan foreldre/foresatte stå som abonnent)
    Eksempel: firmanavn.no
  • Ungdomsbedriften registrerer domenenavn i kategorien uenorge.no etter at ungdomsbedriften er registrert i Brønnøysundregisteret.
    Eksempel: firmanavn.uenorge.no

Domenet firmanavn.no kan dere videreføre etter at UB-perioden er over, mens firmanavn.uenorge.no blir slettet når UB-en avvikles.

Gå til Norid for informasjon om hvordan dere registrerer domenenavn.

Bedrifter som skal registrere domenenavn, må gjøre dette gjennom en domeneforhandler. Det finnes mange domeneforhandlere i Norge. Domeneforhandlere tar betalt, så sjekk tilbud og priser hos flere før dere velger. Oversikten finner dere HER