Til hovedinnhold

Regnskap

Alle ungdomsbedrifter skal føre regnskap


Det er økonomiansvarlig som skal føre regnskap. Dette gjøres fortløpende gjennom skoleåret. Øknonomiansvarlig må også sørge for at ungdomsbedrifter finner en "revisor" som går gjennom årsregnskapet når dere legger ned bedriften.

Økonomiansvarlig skal passe på at ungdomsbedriften holder seg innenfor reglene.

Vår gode partner Fiken gir alle ungdomsbedrifter gratis tilgang til deres superenkle regnskapsprogram. Ungdomsbedriften må være ferdig registrert og ha fått organisasjonsnummer fra Brønnøysundregistrene før dere tar i bruk regnskapsprogrammet. Økonomiansvarlig oppretter en bruker i Fiken.

START MED FIKEN HER


Fikens regnskapsprogram er laget for at dere enkelt skal kunne gjøre regnskapet selv på en korrekt måte. I programmet har dere tilgang på nyttige funksjoner som blant annet:

  • Enkel utsending av fakturaer
  • Egen mobilapp for å ta bilde av kvitteringene deres. Fiken tolker kvitteringene og kommer med forslag til regnskapsføring.
  • Ungdomsbedriften finner hjelp og tips HER
  • I tillegg kan dere finne informasjon på https://hjelp.fiken.no
  • Fikens blogg finner dere artikler som enkelt forklarer ord, uttrykk og konsepter som mange synes er vanskelige.
  • Mulighet for dere å invitere lærer inn

Hvis dere lurer på noe, så send epost til ue@fiken.no

Dersom læreren deres eller dere selv heller ønsker å føre regnskapet manuelt i et excel ark, så er det mulig. Kanskje må dere må føre regnskapet manuelt i excel frem til dere får organisasjonsnummer og kan opprette en gratis bruker i Fiken.