Til hovedinnhold

Regnskap i excel

Alle ungdomsbedrifter skal føre regnskap.


Økonomiansvarlig skal føre regnskap og registrere bilag fortløpende gjennom skoleåret. Økonomiansvarlig må ha gode rutiner for å lagre alle bilag i en digital mappe eller i en perm.

Dersom dere ikke ønsker å føre regnskapet i Fiken, så kan dere føre regnskapet manuelt i Excel. Dere har to muligheter:


Regnskap i excel med Debet og Kredit

Bruk Regnskapsark Debet Kredit når du skal føre regnskap i Debet og Kredit.

Den korrekte måten å føre regnskap på, er i Debet og Kredit. Dette kalles tosidig bokføring. Vi har laget et kurs på fire filmer som forklarer hvordan du fører regnskap i en ungdomsbedrift.

Skatteetaten gir en kort innføring hvorfor det er viktig for samfunnet at nye bedrifter etableres, og hvilke økonomiske rammer som gjelder for ungdomsbedrifter.

Her får du en innføring i hvorfor ungdomsbedriften må føre regnskap og en innføring i grunnleggende begreper innen regnskap.

I denne videoen får du vite mer om hva et regnskap er, hvordan det ser ut og eksempler på hvordan du kan jobbe med regnskapet.

Vi viser vi deg hvordan ulike økonomiske hendelser i en ungdomsbedrift skal føres i regnskapet. Spol gjerne fram og tilbake flere ganger for å se nøyaktig hvordan du fører en hendelse.

Regnskap i excel uten Debet og Kredit

Synes du det blir vanskelig å føre regnskapet i Debet og Kredit? Fortvil ikke, du kan føre regnskapet på en enda enklere måte. Bruk i så fall Enkelt regnskapsark

I dette teamsopptaket forklarer vi hvordan enkelt regnskapsark skal brukes og viser noen typiske føringer i en ungdomsbedrift.

Spørsmål og svar